Cununia civilă și religioasă D&O

„Frumoase sunt zilele de toamnă aurie… Cele care nu trec pur și simplu, dar în care lași o aromă dulceagă de amintire… Ele îți redau fericirea în fiecare zi…”

„O nuntă ce ține o lună, o nuntă ca la nimeni, o nuntă magică și doar a noastră”, așa aș începe frumoasa poveste a noastră. O să vă povestesc despre un eveniment important care a avut loc în viața mea. În data de 1 octombrie 2016 am decis împreună cu actualul soț să ne unim destinele, să creăm o familie, să fim un tot întreg, să ascultăm unul de celălalt, să fim alături la greu și la bine precum și multe alte lucruri frumoase. În această dată sfântă pentru noi, care de fapt doar a legalizat relația, am hotărât să ne cununăm religios și civil iar marea petrecerea am lăsat-o pentru sfârșitul lunii, adică pentru data de 29 octombrie 2016. Am vrut să avem o lună de căsătorie ca la nimeni, o lună de iubire și plină de emoții.

la-releu-51

Locul primului nostru legământ unul față de celălalt

Totul a început cu o zi de toamnă galbenă-amăruie, cu mult soare și raze răzlețe, cu miros de nuci sălbatice și frunze proaspăt colorate. La Starea Civilă din Iași am zis un „DA” sigur, ferm și inocent. A fost un eveniment privat, intim și cu pași rapizi, să mai reușească și alții să facă păcate. După ce doamna de la Starea Civilă s-a asigurat că știu cum mă numesc (făcând referire la noul meu nume), am făcut poze cu cei dragi, am strâns un braț de felicitări și flori iar după ne-am îndreptat spre biserică.

Am ales Biserica „Sfântul Prooroc Daniel”, care m-a cucerit cu primii pași făcuți în ea. Mi-a plăcut pentru că e luminoasă (nu îmi plac bisericile întunecoase), spațioasă, frumos amenajată și are scaune (!) total ne tipic pentru o biserică ortodoxă. Cel puțin nu am mai văzut la alte biserici atâtea scaune, care erau poziționate ca în bisericile de tip catolic. M-am simțit spiritual foarte bine în acest locaș sfânt, nu am leșinat dar din contra, m-am simțit liberă, plină de iubire, credință și spiritualitate. Despre biserică am avut doar cuvinte de laudă. Preotul, un om deosebit, cu ochii albaștrii-sinilii, a ținut o slujbă frumoasă, negrăbită, cu mult har și vorbe pătrunzătoare. A doua zi, unii din invitați s-au dus la slujbă întrucât le-a plăcut enorm.

cununia-religioasa-120cununia-religioasa-68cununia-religioasa-72cununia-religioasa-59

După ce ne-am legat destinele în fața domnului, împreună cu o mână de oameni, printre care familia și câteva perechi care nu au avut cum să ajungă la nuntă fiindcă au devenit părinți în  luna octombrie (în aceeași zi), am plecat la Restaurantul „La Plopii Fără Soț”, poziționat exact în locul unde Eminescu a scris această poezie. Un Restaurant cald, frumos, primitor și care vine în întâmpinarea clienților. Nouă ne-a plăcut enorm, pentru că am avut o încăpere care a fost doar a noastră și nu ne-a deranjat nimeni iar de la balcon puteam să admirăm cei 15 plopi declarați monumente ale naturii (Plopii lui Eminescu). Plopii sunt considerați un reper în drum către iubită și deși sunt fără soți, noi ne-am găsit unul pe celălalt lângă acești plopi.

img_8523

La Plopii fără Soț

A fost o seară magică, frumoasă, restrânsă, privată și cu multe multe emoții. Ne-a reușit mai bine decât ne-am imaginat. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc mult tuturor care au fost implicați în acest eveniment. În primul rând, celor care au acceptat să ne fie părinții noștri spirituali, Dan și Cristina, niște oameni energici, superbi, inimoși, omenoși, frumoși la chip și suflet și foarte dragi nouă. Desigur, suntem recunoscători și părinților noștri pentru tot ce au făcut pentru noi, că ne-au sprijinit în toate, nu ne-au lăsat la greu și mereu au fost alături de noi cu un sfat bun. Nu uităm nici de torturile alea mari, făcute de mama soacră. Au fost un deliciu pentru toți și a impresionat prin gustul rafinat, fraged și savuros!cununia-civila-17

În al doilea rând, le mulțumesc tuturor fetelor de la Cristina Mistreanu Beauty and Hair Studio. Ele au fost niște zâne care m-au făcut să fiu cea mai frumoasă mireasă. Au avut grijă de machiajul, manichiura, sprâncenele, coafură și bună dispoziție a miresei. Nașa, un om deosebit, mi-a făcut cea mai frumoasă coafură, alături de albinuțele ei. Și-au dedicat timp, pasiune și talentul lor pentru mine. Le sunt profund recunoscătoare.

În al treilea rând, îi spun un mulțumesc din inimă, pentru crearea celei mai frumoase rochițe de cununie. O rochie care au apreciat-o mulți, o rochie care toți mă întreabă de unde am cumpărat-o, o rochie superbă! Iulia Postolachi –Pi Atelier, îți sunt recunoscătoare! Ai reușit să faci ceea ce mi-am dorit și afirm cu tărie că ai mâini de aur, inspirație și curaj să faci asemenea lucruri. Da, da, curaj, pentru că erai însărcinată cu micuța prințesă Ecaterina. Cred că ea tot o contribuit la imaginația ta.

This slideshow requires JavaScript.

În al patrulea rând, îi mulțumesc Tatianei Maximciuc, care a surprins cele mai frumoase momente din viața mea și a soțului. A fost alături de noi la starea civilă, biserică și, pentru că suntem cei mai frumoși miri, la o sesiune foto gratuită. Cică eram prea frumoși ca să nu facem poze. Am înghețat cu ea, alături de fiica ei micuță, pe Bucium, locul unde cineva m-a cerut în căsătorie și am făcut acele superbe poze.

Apoi, în cele din urmă, dar nu mai puțin important, vă sunt profund recunoscătoare:

  • Aureliana Lixandru, pentru butonii frumoși și cerceii minunați. I-am purtat cu mândrie și au fost apreciați și de ceilalți;cununia-religioasa-148
  • Aliona Carpetovici, pentru că ai fost alături de eu, la bine și la rău, la nervi și lipsă de inspirație, la diferite „clăci” de pregătire pentru nuntă, la timpul dedicat mie pentru acest eveniment!cununia-religioasa-134
  • Restaurantului și Hotelului „La plopii fără soț” care au făcut totul după indicațiile noastre: un meniu cum se cade, o încăpere doar a noastră, chelneri de treabă și voie bună;
  • Nicolae Tulbur pentru deosebitele verighete, executate după preferința miresei;la-releu-37
  • Florăria de pe str. Independenței (lângă Profi) care a făcut cele mai frumoase lumânări, buchețel de mireasă și coroniță. Mi-au plăcut enorm!
  • Preotului și celor de la starea civilă, fără de care nu putea să aibă loc frumosul eveniment;cununia-religioasa-98
  • Și invitațiilor, care au fost neinvitați, adică, toți s-au auto invitat și au venit cu inima deschisă pentru a ne fi nouă alături în acea zi.cununia-religioasa-141

Afirm cu tărie că a fost un eveniment reușit, cu multe emoții, momente frumoase pe care mi le voi reaminti mereu cu drag. A rămas impregnat în inima și sufletul meu. La fel și superba zi de toamnă care cu razele sale pătrunzătoare ne-a încălzit și a dat nuanță unei zile obișnuite…

PS: Îți mulțumesc scump și drag soț pentru tot! Și când îmi aduc aminte cum a început aventura noastră, nu îmi vine să cred că am făcut acest pas frumos. Acum suntem doar noi doi- un tot întreg, o familie fericită!

la-releu-45

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s